Je bent hier:

Met Daniel Knegt en Patrick van Gelderen naar de top van de Kilimanjaro

Vanaf 11 november zendt RTL5 het programma ‘Blind naar de Top’ uit. Zes jonge mensen met een visuele handicap zijn in augustus van dit jaar op avontuur gegaan en beklommen samen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. In drie uitzendingen kunnen we de belevenissen volgen van dit zestal, samen met de presentatoren Lieke van Lexmond en Dennis Weening.

{filename}
Daniel en Patrick met de andere deelnemers op de berg.

Twee lopers van Running Blind

Twee van dit geweldige zestal zijn de runningblind lopers, de Hazerswoudse Daniel Knegt en de Haagse Patrick van Gelderen.

Deze stoere mannen hebben meegedaan aan het programma om te laten zien wat er juist wel kan ondanks een visuele beperking.

Bartimeus

De vereniging Bartimeus Sonneheerdt, die het initiatief nam voor het programma ‘Blind naar de top,’ heeft hetzelfde streven als Daniel en Patrick. Benadrukken wat mensen met een visuele handicap wél kunnen en niet steeds bezig zijn met de dingen die zij niet kunnen. Met dit televisieprogramma dat zij samen hebben opgezet met RTL vanwege het 100 jarig bestaan van Bartimeus Sonneheerdt, wil de vereniging op spectaculaire wijze laten zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om grote dromen na te jagen.

Meer weten over hun verhaal?

Over het beklimmen van de Kilimanjaro willen de mannen niet veel vertellen. “Dat kunnen de mensen in de drie uitzendingen zelf wel zien” zeggen ze. Wel willen de mannen kwijt dat het zeker een bijzondere belevenis was en dat het klimmen, maar vooral ook het afdalen best pittig was. “We hebben er zes dagen over gedaan. Qua conditie was het voor deze fanatieke hardlopers niet zo’n probleem, maar het is vooral voor alle deelnemers een mentale prestatie geweest.” 

5895 meter is de top van de Kilimanjaro hoog. Het beklimmen is voor elk mens al een enorme uitdaging, maar voor deze zes mensen de blind of slechtziend zijn, was het een uniek avontuur. Om dat aan den lijve te ervaren hebben de presentatoren een groot deel van de tocht ook geblinddoekt mee geklommen. Alles is te zien op 11, 18 en 25 november om 21.30 uur bij RTL5.
“

Naar boven