Je bent hier:

Eye Care Loop: € 3.020

Rotterdam    14    2

Het Oogziekenhuis en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (ROI) hebben op 14 april 2013 tijdens de Rotterdam Marathon gelopen voor de Stichting Running Blind. Totaal is € 3.020,= aan sponsorgeld opgehaald.

{filename}
Alle Eye Care lopers liepen in een shirt met dit logo: het Oogziekenhuis Rotterdam loopt voor Running Blind

Ieder jaar lopen medewerkers van het Oogziekenhuis en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut een sponsorloop. Dit jaar hebben zij Stichting Running Blind uitverkoren om voor te gaan lopen. D.m.v. de verkoop van sleutelhangers werd het sponsorgeld verzameld.

65 lopers en loopsters

In totaal waren er 70 lopers ingeschreven voor de 10 km en één voor de hele marathon (Tarkan). Omdat er kort voor tijd nog 2 inschrijvingen open waren hebben Rita en Ceel meegelopen met de 10 km. Door blessures en ziektes vielen er enkele lopers af en uiteindelijk kwamen er 65 lopers aan de start.

We kijken terug op een geslaagde dag! Wat een enthousiasme. De eerste binnenkomer bij de mannen was Roger met 45:13, bij de vrouwen was dat Carien met 53:43, goed gedaan! Rita en Ceel zijn binnen gekomen in 1:03:06, vooral als je bedenkt dat het door de drukte meer een slalomwedstrijd was en er zelfs voor een flessenhals moest worden stilgestaan, een geweldige tijd.

Na afloop van de prachtige 10 km gelopen over het bomvolle, maar uitermate gezellige parcours, hebben we nog wat gedronken en lekkere rozijnenbollen gegeten in het Ooghuis. Onder regie van Netty Dorrestijn werd de prachtige dag afgesloten met het formele moment: de bekenmaking van het opgehaalde sponsorbedrag.

Geweldig bedrag opgehaald

Nadat Netty kort had toegelicht waar we waren en wat zij zoal deden, hebben Rita, Henri en Ceel iets verteld over de Stichting Running Blind. Eva en Verena die voor de gehele organisatie en de catering hebben gezorgd, werden terecht eerst even in het zonnetje gezet. Toen was het moment daar, het openen van de enveloppe met de cheque voor Stichting Running Blind. Tatteretaaaaa.. Een cheque van € 2.665,= .

Cheque 2665 euro

Wat een gigantisch bedrag opgehaald door de 10 km lopers en loopsters. Maar dit was nog niet alles. Tarkan, die nog druk bezig was met z'n marathon, had een enveloppe achtergelaten die nu pas mocht worden geopend. Na wat worstelen met deze eveloppe kwam hier nog een cheque uit met een bedrag van € 355,=. Het totale bedrag van opgehaalde sponsorgelden kwam hiermee op € 3.020,= Wat een gigantisch bedrag. Om stil van te worden!

Onze Held

Tarkan, onze held, zou oorspronkelijk niet starten omdat hij geblesseerd was. Op het laatste moment heeft hij toch besloten te gaan, maar zijn oorspronkelijke doel van 3 uur te laten varen. Uiteindelijk heeft Tarkan de hele marathon uitgelopen in 4:41:30, echt een topprestatie! Tarkan Kara heeft de laatste 12 km met kramp in zijn bovenbeen gelopen, maar omdat hij voor Running Blind liep, is hij door blijven gaan en kwam hij toch over de finish! Echt fantastisch.

Lopers en loopsters van het Oogziekenhuis en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut, héél hartelijk dank voor jullie ondersteuning van Stichting Running Blind.

Foto's en Video's

De foto's zijn van Jetty, Fred, Verena en Roel, allen van het OZR en het ROI. De video's zijn gemaakt door Ceel.

Video’s

Impressie van de wandeling naar de start, de start en de loop

Aanbieden van het bij elkaar gelopen sponsorgeld aan Running Blind

Naar boven