Je bent hier:

Eerste training Roparun team 130 Running Blind

Op zaterdag 14 januari om 12:00 uur aanstaande traint Roparun team 130 voor het eerst in Amstelveen. Bij atletiekvereniging De Startbaan traint een groep van visueel beperkte hardlopers samen met hun buddy’s onder fietsbegeleiding op de baan.

{filename}
Jeroen met een deel van het RopaRunningBlindteam

Op zaterdag 14 januari om 12:00 uur aanstaande traint Roparun team 130 voor het eerst in Amstelveen. Bij atletiekvereniging De Startbaan traint een groep van visueel beperkte hardlopers samen met hun buddy’s onder fietsbegeleiding op de baan. Goed samenwerken en een intensieve voorbereiding is bij dit team extra belangrijk. In aanloop naar de Roparun zal op verschillende momenten en op verschillende locaties getraind worden. Running Blind doet dit jaar voor het eerst mee aan de Roparun met een eigen team. Acht hardlopers met een visuele beperking lopen met hun buddy’s in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam, voor het goede doel. In 10 etappes van in totaal 560 kilometer, hopen zij op maandag 5 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Het verhaal van Jeroen

Jeroen van der Linden, voorzitter van Running Blind Amsterdam, is een van hen. Op zijn 16e had Jeroen allerlei dromen. Hij wilde een leuke baan, zijn rijbewijs halen en een auto kopen, maar zijn leven loopt totaal anders wanneer hij zijn zicht verliest door een hersentumor. Met zijn linkeroog ziet hij 5% en met rechts 2%. Niet lang daarna overlijdt zijn moeder aan kanker. Dat is een tweede grote klap voor het gezin, in korte tijd. Voor Jeroen volgt een lange periode van revalidatie en begeleid wonen, waarin hij leert om met zijn beperking om te gaan. Wanneer hij begint met hardlopen, leert hij doelen te stellen en grenzen te verleggen. Hij merkt dat hij steeds sneller en verder kan hardlopen. In 2014 loopt hij zijn eerste marathon in Amsterdam. Samen met zijn buddy Gerard doet hij dit jaar voor het eerst mee met de Roparun.

Jeroen van der Linden en zijn teamleden willen met deze bijzondere hardloopprestatie, ondanks hun beperking, samen geld ophalen voor mensen met kanker, onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Naar boven