Je bent hier:

Eerste initiatief voor slechtzienden in oosten van het land

Atletiekvereniging Sisu in Almelo gaat het mogelijk maken voor slechtzienden en blinden om samen met buddy's te gaan hardlopen. Een eerste kenninsmakingsles leverde een aantal enthousiaste kandidaten op om buddy te worden.

{filename}
Clinic in Almelo (met dank aan TV Oost)

Voor Rinne Oost uit Borne en Henriette Vrij uit Almelo gaat daarmee de wens om (weer) te kunnen hardlopen in vervulling. Rinne heeft al veel ervaring met hardlopen maar moet op zoek naar een nieuwe loopmaatje.

Met alleen een hesje omvergelopen

Henriette doet als slechtziende mee aan diverse hardloopevenementen zonder buddy maar dat bevalt haar slecht: “Je hebt wel een hesje aan dat je slechtziend bent, maar je wordt toch ondersteboven gelopen”.

Virtual-realitybril

De buddy’s in spé moeten eerst leren wat het is om slechtziend te zien. Met een virtual reality-bril maken ze kennis met verschillende beperkingen die visueel gehandicapten kennen: totaal blind, tunnelvisie, links of rechts wazig zien. “Een bijzondere ervaring”, meent Daan Hardon, voorzitter van Sisu.

Een blinde vlek op de kaart

De clinic bij Sisu is op initiatief van Running Blind, een platform dat mensen met een visuele beperking koppelt aan mensen die loopmaatje willen zijn. Running Blind was tot dusver voornamelijk actief in de randstad maar dankzij het initiatief van Sisu is het oosten niet langer een blinde vlek op de kaart. Het is de bedoeling dat iedere woensdag buddy’s en slechtzienden samen in Almelo gaan trainen. In totaal hebben zich zo’n vijf lopers met een visuele beperking aangemeld en vijftien buddy’s.

Met dank aan TV Oost: https://m.rtvoost.nl/nieuws/291660/running-blind-eerste-initiatief-voor-slechtzienden-in-oosten

Naar boven