Je bent hier:

De alternatieve Elfstedentocht, maar dan AnDeRs!

We missen het allemaal. Lekker samen trainen in de buitenlucht. In de 1,5 meter-samenleving is het best lastig om veilig met een buddy te lopen. Laat staan met z’n allen
de gezamenlijke training. Als iets niet kan, dan bedenken we een alternatief. Net als de alternatieve Elfstedentocht. Al is het niet net zo mooi als de doorkomst in Dokkum.

{filename}
Theo thuis voor de ipad aan de videotraining!

We kunnen gaan videotrainen!

Hoe zijn we daar op gekomen? Tijdens het bijpraten met Marianne (Een van mijn buddy’s), kwam het idee ter sprake om een Running Blind videotraining te gaan opzetten. Het idee is er en dan…. Kan dat wel, met mensen met een visuele beperking gaan videotrainen? Ja, natuurlijk. Tijdens de training op het veld zien we de trainer ook niet en doen we de oefeningen ook gewoon mee. Onze trainers leggen het gewoon goed uit en dan ziet de trainer wel of het goed gaat. En zo gaat het ook met het videotrainen.

Samen met het bestuur van Running Blind en Annemiek Verbeek (trainer) zijn we gaan videovergaderen en hebben we de eerste proeftraining gepland. De eerste keer met 5 deelnemers van Running Blind Amsterdam (Lindsey, Jeroen, Roger, Iris en ik). Dat is heel soepel verlopen. Annemiek stond in haar huiskamer de training te geven voor de televisie, daar kon ze ons allemaal goed op zien en wij stonden in onze eigen huiskamer, op ons matje voor de iPad/iPhone, te sporten. Na afloop waren we allemaal heel moe, bezweet en wilden we heel graag nog een keer afgemat worden. Afgelopen zondagochtend was de volgende try-out. Nu met John (Rotterdam) en Ruud (Leiden) die ook meededen. De start was even rommelig en het goed afstellen van de camera was best een lastig klusje, maar eenmaal bezig ging het er weer pittig aan toe. Niet sporten is niet goed voor je conditie en dat heb ik gemerkt.

Na deze eerste proeftrainingen is er een handleiding gemaakt voor de deelnemers, heeft Annemiek bekeken wat de trainer nodig heeft om in de eigen regio een training te geven en helpt het landelijk bestuur om dit te bekostigen door extra fondsen aan te spreken. Zoals onze voorzitter zei: “Dit staat niet op de begroting”. De coronacrisis zet ons allemaal voor een uitdaging.

We zijn gestart! Afgelopen dinsdag om 9:30 uur was de eerste videotraining voor de lopers en buddy’s van Amsterdam. 15 deelnemers, onder leiding van Annemiek, aan het sporten vanuit huis en tuin. Het was even rommelen met het geluid, maar door alle deelnemers op mute te zetten in Zoom, konden we van start. 45 minuten afzien. Daarna nog even lekker napraten met iedereen. Daarna lekker onder de eigen douche en een welverdiende koffie of thee in de eigen luie stoel. Geen reistijd, geen bus gemist en toch iedereen weer eens ontmoet. Wat hebben we dat de laatste weken gemist. Wij gaan door met deze training. Iedere dinsdagmorgen tussen 9:30 en 11 uur. Eerst nog onder leiding van Annemiek en dan is het de bedoeling dat onze eigen trainers Gerard en Guillaume het van haar overnemen. Annemiek heeft dan weer tijd om de andere trainers en regio’s bij te staan om dit met elke groep op te zetten.

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben is Running Blind Leiden aan het trainen. Ook daar is men erg enthousiast en gaan ze ook op hun eigen trainingstijdstip de videotraining aanbieden.

Doe je mee op zondagochtend?

Een van de ideeën die we hebben is om iedere zondagochtend een training te gaan geven. Deze is bedoeld voor iedereen in heel Nederland die mee wil doen. Er zit wel een limiet aan het aantal deelnemers, want Annemiek heeft ook haar grenzen. Of dit doorgaat en hoe dat dan zal gaan wordt later nog bekend gemaakt. Wil je meedoen?

Meld je aan via train@runningblind.nl

Wil je meer informatie of heb je een goed idee om het videotrainen tot een succes te maken, neem dan gerust contact met Annemiek Verbeek (trainer) en Ruud Warmerdam

(bestuur RB) ook via train@runningblind.nl

Groet Theo Grabijn

Naar boven