Je bent hier:

Clinic ‘t Loo Erf succes

 28    1

De hardloopclinic op 't Loo Erf was een groot succes. Er waren 5 beginnende lopers aanwezig en enkele nieuwe buddy's. Samen met AV Veluwe kunnen we nu structureel de revalidanten van 't Loo Erf een oplossing bieden, maar natuurlijk ook de slechtziende lopers uit Apeldoorn en omgeving.

{filename}
Praatje vooraf over Running Blind en rol van de buddy

Dinsdagavond 3 september om 7 uur was het dan zover, een hardloopclinic op 't Loo Erf. Naast onze eigen lopers Jolanda, Theo en Theepan waren een viertal nieuwe lopers en loopsters aanwezig: Erna, Achmat, Joan, Kristina. Tevens nog een loper uit Lunteren die helaas geen hardloopkleding en -schoenen bij zich had. AV Veluwe werd vertegenwoordigd door de huidige buddy's Astrid en Eli en nieuwe buddy's René en ? Daarnaast waren er twee gemeente-ambtenaren uit Barneveld die graag iets op willen zetten in hun regio.

We gingen van start met een inleiding door het trio Rick, John en Ceel, waarbij de diverse aspecten van het samenlopen aan de orde kwamen. Na deze mondelinge inleiding konden we een rondje warmlopen. Aangezien er een tekort aan buddy's waren trad John op als trainer, ja, ja, en hij gaf ons diverse losmaak oefeningen. Vervolgens hebben de buddy's een rondje gelopen met een dondere bril op om te ervaren wat het is om weinig of niets te zien en toch hard te lopen. Dit was voor de nieuwe buddys tevens de eerste ervaring met het hardlopen met een slechtziende loper.

Na deze nuttige oefening hebben we vijf rondjes op de 200 meter baan sprintjes getrokken, waarbij Theo zijn topsnelheid weer eens kon aantonen. De training werd afgesloten met wat loopoefeningen die vooral ook voor buddy's nuttig waren om te leren de slechtziende lopers op een juiste wijze te instrueren.

Na wat napraten op de baan is onder het genot van koffie of thee de nodige informatie uitgewisseld.

M.b.t. de samenwerking met AV Veluwe is vooralsnog de conclusie getrokken dat de afspraken tussen lopers en buddy's op individueel zullen plaatsvinden. De weekplanning, voorkeurstijden en de niveau's van de lopers verschilt dusdanig dat het nog lastig is een loopgroep te creeëren en mee te trainen op een reguliere trainingsavond. Maar wat niet is, kan nog komen.

Om de lopers aan buddy's te koppelen, zal binnen 't Loo Erf Theo Grabijn (apeldoorn@runningblind.nl) als contactpersoon optreden. Binnen AV Veluwe treedt René van Vliet op als contactpersoon (voorzitter@avveluwe.nl). AV Veluwe zal op haar website een soort Meeting Point creeëren waarop lopers en buddy's elkaar kunnen koppelen.

Al met al een prima start van Running Blind 't Loo Erf.

Met dank aan Visio (m.n. Doreen) en aan AV Veluwe (René en Astrid)

Een verslag van de clinic kun je ook vinden op de site van AV Veluwe door hier te klikken.

De foto's en video zijn gemaakt door Jolanda en Rick. Opmerking: als foto's van de sprinters onscherp zijn, komt dat door de zéér hoge snelheid waarop gesprint werd.

Video’s

Videobeelden van hardloopclinic op 't Loo Erf

Naar boven