Je bent hier:

Boek voor beginnende hardlopers

 1  

Herman Nijholt schreef een boek voor beginnende hardlopers. Van elk verkocht boek gaat een euro naar Running Blind.

{filename}
De omslag van het boek van Herman

Het boek is in eerste instantie bedoeld om beginnende hardlopers te helpen vol te houden en door te zetten, ook als het even tegenzit. En daarmee hun oorspronkelijke hoop en verwachting ten aanzien van hardlopen als sport, te realiseren. Ook meer ervaren hardlopers hebben er baat blij, blijkt nu. En zeker ook marathonlopers die weten – of hebben horen vertellen – dat er waarschijnlijk een moment komt waarop je het helemaal niet meer ziet zitten, tijdens het lopen van deze afstand. Het mentale aspect wordt vooralsnog nog weinig uitgesproken en besproken tijdens trainingen in hardlopen. Op een opmerking als: ‘het zit tussen de oren’, wordt begripvol en bevestigend gereageerd, maar op wat dat dan is en hoe je er invloed op kunt uitoefenen wordt verder niet ingegaan.

De stelling van Herman is: met een opgebouwde training voor een bepaalde afstand, creëer je een verwacht resultaat. Of je dat resultaat ook realiseert moet je nog maar afwachten. Het mentale element heeft een grote invloed, maar vraagt wel de bereidheid tot bewustwording en zelfsturing om zelf hierop invloed uit te willen oefenen.

Zijn passie is: om van betekenis te zijn om anderen – in dit geval andere hardlopers – zichzelf te helpen ondersteunen om hun hoop en verwachtingen daadwerkelijk volledig te kunnen uiten en hiervan te genieten.

Over het boek:

Hoewel er meerdere mentale aspecten te noemen zijn, bespreekt hij vier mentale aspecten als persoonlijke hulpbron. Deze liggen ook dicht bij zijn expertise, ervaring en persoonlijkheid. De lezer kan hier zelf mee aan de slag. Het zijn: Intrinsieke motivatie, Ademhalingsbewustzijn naar het hier & nu, Gedachten zijn nog geen feiten, Visualiseren van je diepere wens. (hiermee bedoelt Herman het jezelf voorstellen en de emotie beleven van dat je je doel al hebt gehaald).

Daarnaast heeft hij 21 personen geïnterviewd, met name langere afstandslopers, en hen gevraagd naar: Wat zorgt er voor dat je doorzet? Wat helpt daarbij? Wat heeft hardlopen jou gebracht? Welke tips heb je voor beginners?

Als bijlage heeft Herman in het boek o.a. opgenomen: oefening 1. Vragen om je dichter bij je eigen motivatie en drijfveer te brengen. Oefening 3. Hoe je je gedachten kunt beïnvloeden naar een meer positieve gedachte d.m.v. Lichaamsbewustzijn, Gedachten kun je sturen, Jezelf een voorstelling maken van het succes.

Bekijk of lees een aantal passages uit het boek in de rubriek Tips

Deel van de oprengst voor Running Blind

Van de opbrengst van het boek ‘Beter aan de Start & Sterker Onderweg’, wordt € 1,00 gedoneerd aan Running Blind Den Bosch.

Meer informatie over het boek is te vinden op de website: www.beginnendehardloper.nl Op de facebookpagina: Beginnende hardloper, wordt door Herman wekelijks nieuwe tips en mentale inzichten gedeeld.

Oproep aan Running Blindlopers

Herman wil graag Running Blindlopers interviewen die bijvoorbeeld een halve of de hele marathon hebben gelopen.Hij heeft ze meerdere keren wel zien lopen tijdens zijn eigen loop. Hij heeft hier grote bewondering voor. Verdeer wil hij graag weten wat jullie vinden van deze onderwerpen en of, en in welke mate, deze jou kunnen ondersteunen. Ook aanvullende opmerkingen en/of ideeën zijn welkom! Laat het weten op info@beginnendehardloper.nl

Naar boven