Je bent hier:

Blind voor 1 dag

 4  

Running Blind gaat de uitdaging aan voor onderzoek naar oogziektes! Op donderdag 21 juni 2018 kan iedereen meedoen om voor twee, vier of acht uur 'blind te gaan'.

{filename}
Actiesite van het Oogfonds

Ervaar het zelf

Ervaar op 21 juni zelf hoe het is om blind te zijn of een oogaandoening te hebben. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het oogfonds voor onderzoek naar oogziektes.
Running Blind heeft als team een pagina op de speciale actiesite www.blindvoor1dag.nl geopend.
Je kunt zelf een actie starten door in dit team te kiezen of doneer een bedrag aan het Running Blindteam.

Simulatiebrillen

Running Blind heeft 25 simulatiebrillen van de actie aangeschaft. Deze brillen kunnen lopers en buddy’s van Running Blind krijgen om op 21 juni te gebruiken voor de actie. Als je dat wil en een actie binnen de teampagina van Running Blind wil starten, vraag dan even een deelnemerskorting aan via info@runningblind.nl. Dan hoef je geen 27,50 voor de simulatiebril te betalen, maar kan je toch een actie starten op deze actiesite van het Oogfonds. Na 21 juni geef je de simulatiebril weer terug aan Running Blind.

Want wij gebruiken de simulatiebrillen voor allerlei acties en evenementen om anderen te laten ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben, maar toch te ervaren dat je kan hardlopen of aan Nordic Walking kan doen.

Zo hebben we binnenkort een actie met Zappsport van tv waar jongens en meisjes het samen met Naomi van As en Ron Boszhard tegen elkaar opnemen terwijl ze met een simulatiebril op moeten lopen. Begin mei gaan we lopers van de atletiekvereniging in Almelo blind hardlopen laten ervaren en begin juni doen we dat op een school in Breda en op zaterdag 9 juni op de Wageningen Universiteit waar 1.500 studenten sporten uit heel Nederland.

Let op: Als je zelf een oogziekte of een visuele beperking hebt, daag dan iemand uit om een paar uur in jouw schoenen te staan.

Naar boven