Je bent hier:

8 oktober Bright Sight Day: niemand mag onnodig slechtziend worden

Niemand mag onnodig blind of slechtziend worden. Om deze missie kracht bij te zetten, heeft het Oogfonds donderdag 8 oktober uitgeroepen tot Bright Sight Day in Nederland. Het Oogfonds roept iedereen die geen visuele beperking heeft, op om vandaag met behulp van de Bright Sight Oogtest te controleren hoe het ervoor staat met je zicht. En iedereen met of zonder visuele beperking om de boodschap van deze dag te ondersteunen met een kleurrijke foto op social media met #brightsightday #oogfonds.

OPEN NU JE OGEN

De kans om onnodig blind of slechtziend te worden, is helaas groter dan vaak gedacht wordt. Maar liefst twee derde van de blindheid en ernstige slechtziendheid in Nederland is te voorkomen door vroegtijdig aan de bel te trekken. Daarom nodigt het Oogfonds iedereen die geen visuele beperking heeft, uit om vandaag de nationale Bright Sight Oogtest te doen op brightsightday.nl. Deze test geeft een eerste indicatie. Als je denkt dat er iets niet goed is, aarzel dan zeker niet om je ogen te laten controleren bij bijvoorbeeld een optometrist.

DELEN

Deel via Twitter op #brightsightday #oogfonds jouw persoonlijke, kleurrijke foto om zo het belang van goed zicht te promoten. Iedereen kan meedoen, ziend en slechtziend! Trek je meest kleurrijke outfit aan en laat zien dat je vindt dat niemand onnodig blind of slechtziend mag worden. Want een helder zicht voor nu én in de toekomst, dat gun je iedereen.

Bright Sight Day is een activiteit van het Oogfonds in het kader van World Sight Day van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Voor meer informatie kun je terecht op brightsightday.nl, facebook.com/oogfonds of volg #brightsightday #oogfonds.

Naar boven