Je bent hier:

2de landelijke Running Blind-dag

Den Haag    47  

Running Blind Den Haag organiseerde op 27 april de 2de landelijke Running Blind-dag. Met een groot aantal lopers en buddy's werd deelgenomen aan de Zier Running Lenteloop. Na afloop werd er "op z'n Amerikaans" geluncht. Lees verder voor wat sfeerimpressies van Patrick van Gelderen en Hilda van der Veen. Het verhaal van Patrick is ook direct te beluisteren.

{filename}
Ze hebben er allemaal veel zin in!

We zijn trots

Beste sportvrienden en vriendinnen

We mogen terugkijken op een geslaagde 2e Landelijke Running Blind dag.
We zijn trots op onze RB-lopers en -loopsters.
Voor sommige was dit een eerste kennismaking met het wedstrijdelement en we moeten zeggen dat iedereen dit goed heeft doorstaan.
We zijn trots op onze RB-lopers en -loopsters en ook trots op onze TRAINERT die via het door haar gemaakte en afgestemde trainingsschema voor onze lopers en loopsters toch ook een mooie prestatie heeft neergezet.
We zijn trots op onze RB-lopers en -loopsters en ook trots op onze BUDDY 'S dat zij de VIP's toch maar mooi dit kunstje hebben laten uitvoeren.
We zijn trots als Bestuur dat we zo een leuke en gezellige vereniging hebben.
Elke zaterdag toch weer die enthousiaste mensen te zien is een waarlijk feest.
Kortom we zijn gewoon trots al RB ers.

Sommige zullen nog wel de pijntjes her en der voelen, maar toch willen we alvast aandacht vragen voor een volgende loop.

Op zondag 25 mei is er weer de Royal Ten.
Een mooie route rondom het landgoed van Paleis Huis Ten Bosch.
www.royalten.nl/informatie

Nogmaals dank aan een ieder voor de mooie viering van de 2e Landelijke Running Blind dag.

Patrick's eerste 5 km

Kater?

Het was afgelopen zondagochtend 08.45 de dag dat ik m'n eerste 5km ging hardlopen in wedstrijdverband. Maar het was wel de zondag na de allereerste koningsdag waarop ik met vrienden in Arnhem naar een feest ging waarvan ik 04.00 uur thuis was. Ik had er een hard hoofd in al m'n energie was weg en die wekker bleef maar gaan. Uiteindelijk toch mans genoeg om de douche onder te gaan snel een bak cruesli met yoghurt naar binnen gewerkt en op weg naar Haag atletiek aan de Laan van Poot.

Ambitieus

Eenmaal daar begon de sfeer al op gang te komen en onderling kwamen de grote verhalen al naar boven omdat ik had gezegd “de 5km doe ik wel in 22 minuten” maar het begon al dat m'n buddy Judith naar me toe kwam met de volgende woorden “jij mikt op de 22 minuten he, dat gaat mij niet lukken, ben nog te vermoeid van de marathon in Rotterdam” waarop ik zei geen probleem. Ik kreeg al te horen dat Jaap me wilde begeleiden, Jaap en ik gingen het gesprek aan. Hoe snel wil je lopen Patrick dit ondanks je korte nachtrust en zware dag. Ik zei “onder de 25 dan ben ik tevreden”. (Wel moeten jullie weten dat ik pas 6 weken hardloop met Running Blind en sinds 1 April gestopt ben met roken wat overigens geen grap is!) Jaap vertelde mij dat onder de 25 minuten haalbaar is. Dus daar hebben we op gemikt. Toen ben ik me gaan inschrijven en kreeg ik m'n startnummer die “Trainert Annemiek” heeft opgespeld. Toen samen met Jaap 3 rondjes ingelopen op de baan en laatste aanwijzingen besproken i.v.m. mijn visuele beperking. Toen was het zover 5 voor 11 nog even een groepsfoto met de hele club van Running blind (Den Haag, Rotterdam, Amsterdam & Utrecht)

Vooraan starten

Toen zijn we naar de start gegaan, ik zei tegen Jaap, dit is wel m'n eerste keer dus wil graag vooraan starten aangezien er toch 100 man aan de start stond. Vanaf dat moment ging het eigenlijk vanzelf, een praatje van de wedstrijdleiding over het parcours en de renners van Running Blind, over ons dat we meededen. Toen het startsein klonk, nam Jaap m'n buddy de leiding en vroeg wat ik wilde, waarop ik zei zo snel mogelijk uit de menigte weg en dat deden we ook. Door een aantal commando's van Jaap gingen we een grote groep mensen voorbij en in ons eigen tempo van start.

Eenmaal de duinen in ging het lekker. De benen voelden goed ondanks de zware dag/nacht. En Jaap hield via z'n horloge het tempo bij, dus het aantal minuten dat we per kilometer liepen. Sommige paden die waren nogal slecht begaanbaar met allemaal gaten, verkeersdrempel en wortels van bomen die het wegdek/fietspad omhoog drukten, als dit zo was, gaf Jaap het aan door te zeggen voeten goed optillen en door aan te geven hoeveel meter nog te gaan voordat het zou gebeuren. Ik zie nog 9% maar heb nog geen vlekken of verstoringen in beeld waardoor ik dus nog zelf kan lopen mits er goed gecommuniceerd wordt of er veranderingen zijn op het wandelpad.

Vooraan finishen

22 minuten later het rondje bijna klaar en de eindstreep kwam steeds dichterbij. Eindtijd 23.05. Jaap en ik hebben elkaar bedankt. En op naar de volgende hardloopwedstrijd, ik ben verkocht. Op de zaterdag trainen met de groep, gezellig onder de mensen zijn en dat met goede begeleiding. En dat terwijl ik 3 maanden geleden m'n maatschappelijk werkster nog toelachte en het niet zag zitten. Op naar de volgende wedstrijd.

Het verhaal van Patrick van Gelderen is 30 april op Radio509 voorgelezen in het programma Lieve Nora.
Wil je het terugluisteren, klik dan op Media Player

Nordic Walkers verdwaald

Kort verslag van twee avontuurlijke Nordic Walkers. Running Blind is er ook voor Nordic Walkers en in Rotterdam is er een kleine maar trouwe kern die deze sport bedrijft. Het leek Marianne en mij (Hilda) daarom een leuk idee om bij deze tweede landelijke dag van Running Blind als Nordic Walkers het 5 kilometer parcours te betreden. Met onze stokken in de hand sloten wij vol goede zin voor de start achteraan het 5 kilometer veld. De doelstelling was om (ruim) voor de laatste 10 kilometer loper over de finish te komen.
Na een halve ronde over de baan, en een doorsteek over de parkeerplaats sloegen wij rechtsaf de straat in. Op dat moment was er al geen hardloper meer te bekennen. Hardlopen gaat toch een stuk sneller! Gewoon de weg volgen werd ons nog nageroepen. Aan het eind van de weg moesten we iets anders, links of rechts. We vroegen hulp aan twee fotografen die ons linksaf stuurden. Het werd drukker op de weg, en bij aankomst op de Sportlaan werd duidelijk dat we onze doelen moesten bijstellen. Zonder parcours wachters wordt het een lastige zaak om op het parcours te blijven, en we besloten voor een lekkere wandeling door de duinen te gaan. Even op kaart bij de ingang van de duinen gekeken, en toen met nieuwe moed, genietend van de duinlucht en de fluitende vogels, onze weg vervolgd. Na ruim een half uur kruisten we plots het parcours, zodat we de laatste kilometer nog op het parcours konden afleggen, en in 50 minuten officieel konden finishen. Afgelegde afstand onbekend.
Veel geleerd, heerlijk gelopen en een mooie medaille gehad van Annemiek. Volgende keer zijn de Nordic Walkers er weer bij, met een printje van het parcours in de hand!

Uitslagen

5 km

Loper Buddy Tijd
Alannah Conefrey Ann Conefrey 29:42
Huib Wijntje Judith Mulder 38:37
Margriet Bronsema Anneke Poel 42:52
Erol Gunes Johan de Greef 46:03
Thelma Lahki Wijnand van Vliet 41:12
Patrick van Gelderen Jaap van der Winden 23:06
Rita van Geffen Henri van Geffen 37:11
Marianne Spoelstra 28:10

10 km

Loper Buddy Tijd
Theo Grabijn Peter van der Mast 54:47
Marcel Bleek Marja Keizer 1:12:14
Carolien Bekedam Van Eck Peter Burger 1:07:27
Rick Brouwer Ceel van Rhee 1:02:46
Jantsje Falkena Kitt Bosman 58:48
Jan S. Roel van der Vegte 45:46
Jeroen Huizer Marco Koedam 1:09:16

Nordic Walkers: Marianne Ros en Hilda van der Veen

Met dank aan de fotografen, Annemieke, Aiden en Jeroen Tibbe. Het waren zoveel foto's dat slechts een deel op deze website is geplaatst.

Naar boven