Je bent hier:

12 mei 2018 Kennismaking Running Blind bij AAV Sisu

Running Blind verzorgt op 12 mei in samenwerking met de Almelose Atletiek Vereniging SISU twee clinics.

Opzet van de dag:

Sessie 1: Trainers max 25 deelnemers
Start 11:30 uur tot 13:30 uur

Doel: Vergroten didactisch vaardigheden en zelf ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en hoe belangrijk de aanwijzingen/hulpgrepen zijn om tot een eindresultaat te geraken. Grotendeels uit eigen vereniging, als er nog plek over is wordt dit aangevuld met trainers van samenwerkende verenigingen zoals Enschede en Hengelo. Deze clinic wordt gegeven door Annemiek Verbeek die jarenlang trainingen heeft verzorgd voor Running Blind. Vanuit het bestuur van Running Blind zijn Joost van Gent en Jeroen van der Linden aanwezig. Beiden zijn ervaren hardlopers met een visuele beperking.

Sessie 2: Slechtzienden en buddy's ( max 2x25 deelnemers)
Start: 14:00 uur tot 16:00 uur

Doel: Het kennis laten maken van slechtzienden met de atletie baan en atletiek in het bijzonder en leden enthousiasmeren om buddy te worden. Henriette Vrij en Rinne Oost gaan zich hier voor inzetten om alle belangenverenigingen omtrent slechtzienden uit de regio te bereiken om zoveel mogelijk lopers op deze dag mee te laten doen. Alle leden die zich als buddy willen aanmelden worden genoteerd om in de toekomst de lopers en buddy’s makkelijker aan elkaar te kunnen koppelen.

Running Blind locatie Almelo

Doel: Lopers en Buddy’s samen laten komen en te laten genieten van hardlopen!
Woensdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur is de baan beschikbaar voor een training speciaal voor Running Blind. Hiervoor hebben we een trainer en therapeut beschikbaar om de groep te leiden en ondersteunen.
Initiatiefnemers Henriette Vrij en Rinne Oost, beide visueel beperkt, gaan helpen zoveel mogelijk lopers te bereiken via hun netwerken om deel te nemen aan de trainingen. Vanuit SISU gaan we zoveel mogelijk buddy's verzamelen en trainen in het begeleiden van de lopers. De locatie is de atletiekbaan aan de Kolthofsingel 44 te Almelo. Hier zijn kleedruimtes en douches beschikbaar.

Op 30 september 2018 is de Almelo Allee, een wedstrijd die SISU organiseert, dit lijkt me een mooi streven om als eerste gezamenlijke wedstrijd met Running Blind Almelo naar toe te werken.

Meer informatie via Daan Hardon, voorzitter van AAV SISU. (voorzitter@sisu.nl)

Naar boven