Je bent hier:

10 Running Blind teams Marathon Rotterdam

Dit jaar doet Running Blind op zondag 8 april met een record aantal van 10 teams mee aan de Business Estafette Marathon Rotterdam.

{filename}
Running Blind op de Coolsingel vorig jaar bij de Roparun

Dit jaar doet Running Blind op zondag 8 april met een record aantal van 10 teams mee aan de Business Estafette Marathon Rotterdam. 20 lopers hebben een visuele beperking. De andere 20 lopers zijn buddy’s die de lopers door het parcours loodsen met behulp van een koord waarmee loper en buddy met elkaar verbonden zijn. Tijdens de wedstrijd vertelt de buddy constant wat er te zien is, waar er obstakels zijn en waar de bochten komen.

De lopers en hun buddy’s komen uit regiogroepen van Running Blind in Alkmaar, Amsterdam, Leiden, Den Bosch en Rotterdam. Running Blind heeft op dit moment ook regiogroepen in Den Haag, Utrecht, Alphen aan den Rijn, in de Betuwe, Arnhem/Nijmegen en Noord-Limburg. Volgende maand start er ook een kennismakingsgroep in de regio Almelo/Enschede. De belangstelling voor (hard)lopen onder blinden en slechtzienden neemt nog steeds toe. Lopen betekent voor veel mensen ook weer een impuls voor hun sociale leven. Bijvoorbeeld als mensen door een oogaandoening of ongeval een visuele beperking hebben gekregen betekent dat vaak een terugval en verlies van contacten.

RRA en Dirk Kuijt

De deelname van de teams van Running Blind is mogelijk door ondersteuning van de Rotterdam Running Ambassadors, het Dirk Kuyt Foundation en de organisatie van de Marathon. De shirts van deelnemers zijn gesponsord door Nationale Nederlanden en het Oogfonds.

De Rotterdam Running Ambassadors (RRA) bestaat sinds 2001 en is een unieke businessclub bestaande uit bestuurders, advocaten, medici, senior managers en ondernemers
uit de stad Rotterdam die als gemeenschappelijke noemer het lopen van (internationale) marathons hebben. De RRA loopt ieder jaar de marathon in haar eigen stad Rotterdam en organiseert ieder jaar een marathon in het buitenland. Zij heeft ondertussen talloze (buitenlandse) marathons op haar naam staan, waaronder die van New York City, Chicago, Shanghai, Berlijn, Keulen, Rome, Dublin, Lissabon, Kaapstad, Brussel, Istanbul en Havana. Het doel van de club is het trainen voor marathons en het versterken van elkaars business door het benutten van elkaars netwerk om op die manier de economie in Rotterdam te versterken.

Aanstaande zondag loopt de RRA met ruim 40 lopers de Rotterdam Marathon, haar thuismarathon. Een groots event dat dit jaar extra bijzonder is vanwege de samenwerking met Stichting Running Blind. NautaDutilh en Realconomy hebben het mogelijk gemaakt om de grote groep lopers en supporters te ontvangen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Naar boven