Je bent hier:

NIeuwe afdeling Breda een feit

Archief 2020

NN Marathon Rotterdam gaat naar oktober 2021

Eerder lieten we jullie weten dat we de 40ste editie van de NN Marathon Rotterdam in verband met de coronacrisis was verplaatst naar april 2021. Maar omdat we ons met elkaar nog steeds in een uiterst onzekere situatie bevinden, heeft de organisatie besloten de jubileumeditie op een later moment in het jaar te organiseren: zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021.

Sandor en Paul in actie tijdens de NN CPC-loop van maart 2020.

Nieuwe maatregelen hardlopen in coronatijd

In vervolg op onze laatste corona update van 15 september, zijn we nu helaas alweer toe aan een volgende update. Dat zal niemand zijn ontgaan. Running Blind volgt de Atletiekunie in de uitwerking van de maatregelen en die zijn 15 oktober als volgt:

Joan en Ron testen het hulpmiddel uit bij PAC in Rotterdam

Kippenvel op de Coolsingel tijdens NN Running Day

Zondag 11 oktober 2020 staat NN Running Day op de agenda. Duizenden lopers gaan in heel Nederland vanuit hun eigen huis een afstand lopen. Ook diverse duo’s van Running Blind doen mee. De Rotterdamse Joan Titarsolej, mede oprichtster van Running Blind, loopt zondag samen met haar buddy Ron Vroon de City Run van Rotterdam. Een verslag van hardlopen.nl

Running Blind faciliteert online-training

Sinds april 2020 organiseert Running Blind online trainingen. Omdat het een succes is zijn de trainingsdata verlengd.
Tot het eind van 2020 zijn de online-trainingen op dinsdag en donderdagochtend te volgen en beginnen om 09.00 uur.

Annemiek houdt iedereen via haar tv-beeld goed in de gaten.

E-NIeuwsbrief september/oktober 2020 is uit

Onze nieuwsbrief met informatie over de NN Running Day, het niet doorgaan van de NN Zevenheuvelenloop en heel veel ander nieuws is verschenen.
Klik op de link hieronder om de nieuwsbrief te lezen. Heb je nog geen gratis abonnement? Meld je dan aan onderaan de homepage.

Fonds Gehandicaptensport introduceert De Grote Droomloterij

Fonds Gehandicaptensport werd meer dan ooit gedwongen om nieuwe, alternatieve vormen van fondsenwerving te ontwikkelen. Om ook dit jaar de toezeggingen naar haar beneficiënten te kunnen nakomen, te meer daar de sporter met een handicap, meer dan de gewone sporter, nu extra beperkingen ondervindt op zowel sportief- als sociaal gebied.

De Grote Droomloterij

NN Running Day zondag 11 oktober 2020

 1  

Nationale-Nederlanden en Golazo presenteren op 11 oktober een nieuw landelijk hardloopevenement, NN Running Day. Voor het innovatieve individuele loopavontuur is een app ontwikkeld, die de deelnemers op de dag zelf in staat stelt een zelf gekozen evenement op virtuele wijze zo natuurgetrouw mogelijk te beleven. Running Blind onderzoekt de mogelijkheden om een aantal blinde/slechtziende hardlopers en hun buddy's mee te kunnen laten doen waarbij 1,5 meter afstand tussen loper en buddy gehouden kan worden.

Testen van het nieuwe loophulpmiddel in het Kralingse Bos

Regiogroep Running Blind Den Haag samen met Haag Atletiek

 1  

Hiermee is de regiogroep Running Blind Haag Atletiek een onderdeel van de grootste sportvereniging van Den Haag geworden. De wethouder benadrukte in haar toespraak het belang van aangepast sporten en namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten benadrukte Hans Willink deze gedachte eveneens.

Netty Dorrestein, voorzitter stichting Running Blind en de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal bij de overhandiging van het NN Running Blindloopshirt.

Foto van Richard Mulder

40ste NN Rotterdam Marathon verplaatst naar april 2021

Helaas gaat de 40ste editie van de NN Marathon Rotterdam in 2020 niet door. Met pijn in het hart heeft de organisatie moeten besluiten de jubileumeditie te verplaatsen naar zaterdag 10 en zondag 11 april 2021.

Update coronamaatregelen Running Blind 17 juli 2020

   

Op 26 juni heeft Stichting Running Blind (SRB) een bericht verstuurd waarin we de uitwerking van de nieuwe richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan voor de hardloopsport, doorgeven. Daar zijn vragen over gekomen vandaar dat wij de achtergronden van deze regels nog een keer onder jullie aandacht brengen.

Artist impression van een van de ontwerpen van het 1,5 meter loophulpmiddel.

Update coronamaatregelen Running Blind 1 juli 2020

Woensdag 24 juni heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gepubliceerd.
Zoals ook in de voorafgaande maanden volgt Running Blind de interpretatie van de Atletiekunie van de vanaf 1 juli 2020 geldende landelijke richtlijnen.

Update over coronamaatregelen Running Blind

 

Op 6 mei was er nieuws van de Rijksoverheid over de maatregelen om verspreiding van het corona virus te verminderen. Volwassenen mogen vanaf 11 mei hun sporttrainingen in de
buitenlucht in teamverband op de club en in de openbare ruimte hervatten.

Machteld en Jan testen het loophulpmiddel dat in ontwikkeling is.

De alternatieve Elfstedentocht, maar dan AnDeRs!

We missen het allemaal. Lekker samen trainen in de buitenlucht. In de 1,5 meter-samenleving is het best lastig om veilig met een buddy te lopen. Laat staan met z’n allen
de gezamenlijke training. Als iets niet kan, dan bedenken we een alternatief. Net als de alternatieve Elfstedentocht. Al is het niet net zo mooi als de doorkomst in Dokkum.

Theo thuis voor de ipad aan de videotraining!

Debuut van loper Raymond van Soldt. Naast loper ook schrijver

Breekbaar in alle talen is de debuut verhalen- en gedichtenbundel van Raymond van Soldt (1962). Verzameld zijn 21 korte verhalen en 11 gedichten. De verhalen zijn zeer uiteenlopend, van reis, autobiografische tot totaal fictieve verhalen. Raymondt is loper bij Running Blind.

Omslagfoto van het boek van Raymond. Vastgebonden in plakband tussen de spoorrails.

Running Blind in tijden van het coronavirus update 24 maart 2020

Lopers en buddy’s, wij willen jullie bijpraten over hardlopen in tijden van sociale afstand met de aangescherpte maatregelen van 23 maart. Alle bestaande
maatregelen blijven van kracht, zoals dat de trainingen afgelast zijn tot 1 juni 2020.

Helaas was de CPC vvoorlopig de laatste wedstrijd...

Lenen van Zicht: artikel uit Runner’s World

DIt artikel is door Esther Wittenberg voor Runner's World (magazine)gemaakt. Het is een interview met loper Theo en zijn buddy Marianne.
Foto is van Renee Tijdink.

Theo en Marianne aan het trainen

Stormachtig Egmond aan Zee 2020

 3    

Zondag 12 januari 2020 was letterlijk een stormachtig begin voor Running Blind. 16 koppels van Running Blind deden mee aan de NN Egmond Halve Marathon. Door de harde wind tegen vlak na de start was het een zware wedstrijd. Maar iedereen heeft het gehaald.

Rob en Wouter tijdens de NN Egmond Halve Marathon op het laatste stuk op de bloedweg in de duinen.

Geen training bij PAC door maatregelen coronavirus

De training van Running Blind Rotterdam gaat vrijdag 13 maart niet door vanwege maatregelen coronavirus. Door deze maatregelen kan het ook dat trainingen en loopjes in andere regio's afgelast worden. Check bij je eigen regio.

NN CPC Loop Den Haag 2020: veel wind en regen, maar wel een succes

 6  

De NN CPC Loop Den Haag 2020 was ondanks de regen en de wind een succes voor 60 lopers en buddy's van Running Blind. Iedereen, op een paar thuisblijvers na (griep), trotseerde de stevige wind en zeker voor de 10-km lopers een nat pak. Een mooi parcours en een perfecte organisatie van NN en Golazo!

Running Blind Leiden brengt Olympische vlam van Athene naar Leiden

Dit voorjaar doet een groep lopers en buddy's van Running Blind Leiden mee met de uitdaging om vanuit de Leiden Marathon de Olympische vlam van Athene naar Leiden te brengen. Een uitdaging die wellicht ook voor andere regio's van Running Blind interessant is?

Docu-commercials van Nationale-Nederlanden leveren veel buddy’s op

 3

Nationale-Nederlanden heeft als sponsor van Running Blind een aantal docu-commercials gemaakt waarin een rol zit voor een loper en buddy van Running Blind.
Iedereen die ze op tv of in de bioscoop gemist heeft, kan ze hier nog eens rustig bekijken of beluisteren. De docu's hebben heel veel enthousiaste reacties van hardlopers opgeleverd die iets voor Running Blind willen doen.

Running Blind Breda van start in 2020

In Breda gaat bij atletiekvereniging Sprint op woensdag 29 januari 2020 Running Blind Breda van start. Belangstellende lopers, buddy’s en trainers voor deze runnersgroep van mensen met een visuele beperking kunnen op 18 januari 2020 meedoen aan een clinic bij AV Sprint in Breda.

Jantsje en Jaap wensen iedereen veel succes!

De opmars van Running Blind (NPO Radio 1)

In 2007 werd Running Blind opgericht, op 11 oktober, World Sight Day. Toen nog een klein groepje slechtzienden die met een buddy aan hardloopwedstrijden meedoen, inmiddels bestaat de stichting twaalf en een half jaar en is het aantal lopers met een visuele handicap flink toegenomen. En ook het aantal loopgroepen met lopers met een visuele beperking is gegroeid. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde Joan Titarsolej over haar liefde voor de snelgroeiende vorm van hardlopen.

Steven (Presentator NPO 1) en Jack (buddy) bij de Linschotenloop  door Chris Gottenbos Vakfotografie

Naar boven