Je bent hier:

NIeuwe afdeling Breda een feit

Archief 2016

Over de bruggen van de Bridge to Bridgeloop

 2  

Alannah liep in september de Bridge to Bridgeloop in Arnhem en verdiepte zich daarna in de geschiedenis van deze bruggen.
Een pittige loop en een mooi stukje historie om met jou als bezoeker van Runningblind.nl te delen.

Alannah met de andere lopers vooraf aan de start.

Ervaring uit de Blind Run 2016

 2  

Op zaterdag 8 oktober 2016 deed ik voor de derde keer mee met de Blind Run en dit jaar werd het gehouden bij Bartimeus Doorn.

Alannah en Elly tijdens de Blind Run 2016

Vrijwilligers van nu: Blind vertrouwen

 

Deze titel is letterlijk en figuurlijk bij Daniëlle Beerenfenger (38 jaar) en Swie Tjiang Tan (60 jaar). Swie Tjiang loopt als vrijwilliger sinds een jaar bij Running Blind.

Start de zomer met midsummer hardloopclinic Amsterdam

Hardlopen voor mensen mét en zonder visuele beperking!
Bewegen is gezond! Daarom organiseert Running Blind Amsterdam in samenwerking met Bartiméus een gratis hardloopclinic op dinsdag 21 juni in Amsterdam. Onder professionele begeleiding ga je ervaring opdoen in hardlopen met een visuele beperking. Deze clinic kan de beginstap zijn in de voorbereiding voor de jaarlijkse Blind Run begin oktober.

Running Blind Amsterdam

Landelijke Running Blind Dag 2016

Utrecht  

De datum en locatie voor 4e Landelijke Running Blind-dag zijn bekend! Op zaterdag 11 juni vindt die plaats bij Running Blind Regio Utrecht in Nieuwegein. Iedereen met een visuele beperking is welkom om mee te doen aan één van de afstanden: 5 km of 10 km hardlopen of Nordic Walking.

Landelijke Running Blind Dag 2015 bij Regio Amsterdam: een groot succes!

The Blind Run! van Bartiméus Sonneheerdt op 8 oktober 2016

The Blind Run vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 oktober, op het terrein van Bartiméus in Doorn. Het concept blijft hetzelfde; in duo’s gedurende anderhalf uur hardlopen, waarbij één van beide lopers geblinddoekt of blind is. De lopers laten zich sponsoren voor een vast bedrag of voor het aantal gelopen rondes.

3Bergenloop levert mooie cheque op voor Running Blind

1600 hardlopers liepen op zaterdag 5 maart 2016 op een modderig parcours tijdens de 3Bergenloop 2.879,50 euro bij elkaar voor Running Blind. Een aantal Running Blindlopers en hun buddy's deden ook mee. Lees het verslag van Alannah...

V.l.n.r. Gaby met buddy Annette, Alannah, buddy Rens en Kitt.

Mijn eerste city pier city

 1

afgelopen zondag liep Danielle samen met haar buddy haar eerste CPC in Den Haag. TV West was hier ook bij.

Blind vertrouwen tijdens de Groet uit Schoorl Run

Runningtherapeut Esther Koning (50) uit Haarlem is de begeleidster van Machteld Cossee, een 39-jarige hardloopster met een visuele beperking. Tijdens de Groet uit Schoorl Run debuteerde het duo in een wedstrijd.

Op de foto Machteld en Esther aan de start van de Mizuno 21,1 km.

Running Blind afdeling ‘s-Hertogenbosch bestaat een jaar

Kun je hardlopen als je een visuele beperking hebt? Jazeker! Dankzij de landelijke stichting Running Blind is het voor steeds meer mensen een mogelijkheid. Ruim een jaar geleden werd er ook een loopgroep in 's-Hertogenbosch opgericht. Iedere week trainen 10 blinden en slechtzienden én hun buddy's onder begeleiding van een trainer op de baan van atletiekvereniging Prins Hendrik te Vught. ·

Samen voor Goud!

Wil jij iemand met een beperking - die nu nog niet actief is - in beweging brengen met behulp van een Paralympische sporter? Help dan mee om ‘Samen voor Goud’ tot een succes te maken!

Bestuur Running Blind Nederland zoekt een penningmeester (slechtziend)

Voor het landelijk bestuur zijn we op zoek naar een slechtziende vrijwilliger, die affiniteit heeft met de doelstellingen en activiteiten van Running Blind èn het leuk vindt om de dagelijkse financiële administratie te verzorgen. Je draagt als penningmeester zorg voor het beheren van de financiële informatie en informeert het bestuur hier regelmatig over. We groeien snel en daarom breng je regelmatig verslag uit van de financiële positie van de stichting en de afdelingen.

Running Blind in Zaandam op NH tv

Gerrit Jacobs is 'Running Blind' buddy van de slechtziende loopster Nyash Karanja. Samen hebben ze al flink wat medailles bij elkaar gelopen.

Meedoen aan de Rotterdam Marathon voor Just Giving

Een hele grote groep lopers van Running Blind staat zaterdag 9 en zondag 10 april aan de start van de Marathon van Rotterdam. Op zaterdag vooral jongeren voor de korte afstand en op zondag meerdere teams en lopers die gezamenlijk de marathon gaan lopen.

Foto van de webpagina van Just Giving

‘Ik ga voor een Olympische medaille!’

Alles draait om sport in het leven van Joleen Hakker (34). Ze is één van de lucky few die van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Bijzonder, helemaal als je weet dat Joleen sinds haar twaalfde blind is.
Roeien, schaatsen, skiën, langlaufen, wielrennen, zwemmen en hardlopen. Joleen Hakker uit Soest vindt veel sporten leuk, is bloedfanatiek en heeft een enorme prestatiedrang.

tekst: Veronique van der Waal voor Run2Day Magazine

Joleen met buddy Klaas tijdens The Blind Run     foto  Adrie Berk

Naar boven