Je bent hier:

NIeuwe afdeling Breda een feit

Archief 2015

Veel lopers Running Blind in Linschotenloop

 1  

Het dorp Linschoten is op zaterdag 19 december 2015 gezellig vol met deelnemers aan de 38ste editie van de Linschotenloop. Vele duizenden lopers komen dan naar Linschoten om een goede sportieve start te maken van de kerstvakantie. Dit jaar neemt er ook een relatief groot aantal lopers van Stichting Running Blind deel aan deze loop. Deze lopers lopen in duo’s, een loper en een buddy. Zes duo’s gaan op pad vanuit de Nordic Walking groep van Running Blind en er verschijnen 20 personen aan de start voor de hardloopafstanden.

Foto van de Linschotenloop (uit 2012)

Peter Dijcks ambassadeur Running Blind Den Haag

Deze Rijswijkse atleet, die nog maar met een oog ongeveer 3 % zicht heeft, is een fervent marathonloper. Op deze discipline heeft hij zijn sporen verdiend. Vanaf nu wil hij zich ook inzetten voor Running Blind. Doel is om meer blinden en slechtzienden aan het (hard)lopen te krijgen. Daarom kunt u Peter binnenkort zijn wedstrijden in een shirt van Running Blind zien lopen. Voor Running Blind een goede ambassadeur.

Peter Dijcks tijdens een van zijn succesvolle wedstrijden.

Groeiend Running Blind huisvest zich bij Hylas in Alkmaar

ALKMAAR - De eerste officiële training van Running Blind stond vorige week op het programma bij atletiekvereniging Hylas. De locatie bij de Viaanse Molen is de nieuwe thuisbasis van Running Blind. De stichting voor mensen met een visuele beperking groeit flink en daar hoort dan ook een betrouwbaar podium bij.

Door Noord-Hollands Dagblad Valentijn Jansen 27-11-2015

De deelnemers aan Running Blind genieten van hun eerste training op de atletiekbaan bij de Viaanse Molen.

Op en top een dame

 

Nicoletta, een slechtziende dame van Running Blind heeft meegewerkt aan een reclamefilmpje. Natuurlijk is het hardlopen een onderdeel van het item.

No limits network bij Running Blind

Rotterdam    1

Onlangs kwam de nieuwe omroep no- limits network een ochtend meelopen bij Running Blind. Annemarie onze loopster is een van hun reporters en samen met Danny maakten ze een mooi item.

de repoerters e nAnnemarie Noodelijk

Actie Specsavers voor Running Blind Den Haag

Den Haag  

Running Blind Den Haag is opgericht in 2012 en nog een relatief jonge organisatie. Wij willen meer visueel beperkte mensen tot ons binden. Hardlopen moet laagdrempelig blijven voor onze leden en nieuwe leden. Financieel gezien willen wij de kosten laag houden voor deze atleten. Het geldbedrag van deze actie van Specsavers Den Haag zal worden besteed aan de accommodatie en activiteiten welke we volgend jaar willen gaan ondernemen. Gebruik de stemknop.

Inschrijven voor de Omloop van Empel (26 juni 2016)

De Omloop van Empel is hét hardloopevenement voor Empel, Den Bosch, Vught, Rosmalen en omstreken. Met veel inzet en groot enthousiasme wordt momenteel de hand gelegd aan alle voorbereidingen om ook de tweede editie tot een geslaagde loop te maken. Deze editie vind plaats op 26 juni 2016.

Met Daniel Knegt en Patrick van Gelderen naar de top van de Kilimanjaro

Vanaf 11 november zendt RTL5 het programma ‘Blind naar de Top’ uit. Zes jonge mensen met een visuele handicap zijn in augustus van dit jaar op avontuur gegaan en beklommen samen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. In drie uitzendingen kunnen we de belevenissen volgen van dit zestal, samen met de presentatoren Lieke van Lexmond en Dennis Weening.

Daniel en Patrick met de andere deelnemers op de berg.

Den Bosch gaat verhuizen

Door de snelle groei van de Running Blind Den Bosch, wordt er verhuist naar een nieuwe locatie.

Ekiden Rotterdam weer geslaagd voor Running Blind

 8  

Ondanks de buikloop van Eric en Samy, die letterlijk de gebeten hond was, hebben zes koppels van Running Blind Rotterdam weer een prestatie neergezet tijdens de Ekinen bij PAC op zaterdag 10 oktober 2015.

8 oktober Bright Sight Day: niemand mag onnodig slechtziend worden

Niemand mag onnodig blind of slechtziend worden. Om deze missie kracht bij te zetten, heeft het Oogfonds donderdag 8 oktober uitgeroepen tot Bright Sight Day in Nederland. Het Oogfonds roept iedereen die geen visuele beperking heeft, op om vandaag met behulp van de Bright Sight Oogtest te controleren hoe het ervoor staat met je zicht. En iedereen met of zonder visuele beperking om de boodschap van deze dag te ondersteunen met een kleurrijke foto op social media met #brightsightday #oogfonds.

Visio personeel maakt kennis met RB.

 63  

Op vrijdag 2 oktober was Running Blind aanwezig op de personeelsdag van Visio.
Op het mooie sportcomplex van het NOC/NSF op Papendal kregen twee groepen een clinic van Ceel en John.

in duo's met bril en koord op de baan.

The Blind Run 2015

Utrecht  

Op 10 oktober in het Maximapark in Utrecht wordt voor de tweede keer The Blind Run gehouden. Een uniek loop-event georganiseerd door Bartiméus en de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, die dit jaar hun 100-jarig jubileum vieren. De opbrengst van deze sponsorloop wordt besteed aan het project ‘3D printen voor voelbaar onderwijs’ voor blinde en slechtziende kinderen.

Hardloopclinic in Nijmegen

Op zaterdag 10 oktober verzorgen Stichting Running Blind en Nijmegen Atletiek, voor zowel lopers als buddy's, van 13:00 tot 14:30 uur een hardloopclinic.

Groningen zoekt lopers en buddies

Een aantal enthousiaste mensen wil ook in Groningen een afdeling van Running Blind opzetten. Als eerste actie een oproep aan lopers en buddies om te reageren!

Meer dan een rondje rond de toren? Kies Running Blind.

Amsterdam Marathon

Amsterdam    1  

Op 18 oktober is de 40ste marathon van Amsterdam en daar kunnen 15 lopers met hun buddy's van Running Blind Nederland gratis aan meedoen.

Landelijke dag groot succes!

 73  

Circa 80 lopers en buddy's kwamen zaterdag 27 juni naar Amsterdam voor de landelijke dag van Running Blind.

Nijmegen wacht op Running blind

In Nijmegen is Hans Damave, samen met Uniek Sport bezig om ook een Running Blind in de vierdaagse stad van de grond te krijgen.

logo Uniek sport

Eerste stapjes in Zwolle

 2  

Op uitnodiging van Bartiméus, werd afgelopen zaterdag een workshop gegeven in Zwolle.

de eerste instructies

Running Blind op pelgrimstocht

Project Camino is een initiatief van o.a. Annemieke Oost van de afdeling Den Bosch. De bedoeling is dat blinden en slechtzienden op pelgrimstocht gaan. Lees alles over dit project op de regio pagina van Den Bosch: click hier

Radio Razo Delft

Op 15 april waren Ceel en John uitgenodigd bij zorgradio Razo Delft om te vertellen wat Running Blind is en over de film die op de Ziezo beurs in premiere was gegaan.

Beluister via deze link:

logo zorgradio Razo Delft

Première korte film tijdens ZieZo

 21    1

Tijdens de 20ste ZieZo-beurs heeft op vrijdag 10 april de officiële première van de korte film "Running Blind" plaatsgevonden. Voorafgaand aan de vertoning van de korte film hield Bram Bakker een lezing over 'Running Therapie' en na afloop werd de samenwerking tussen Running Blind en het Oogfonds bekrachtigd.

Edith Mulder, Oogfonds, viert samenwerking met Running Blind

ZieZo-beurs 2015

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, staat Running Blind ook dit jaar, op 9, 10 en 11 april, weer met een stand op de ZieZo-beurs. Het wordt voor ons een héél speciale beurs, omdat het tevens de première wordt van een speciaal filmpje over hardlopen gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

LOSSE VETER Social Running

 4  

LOSSE VETER, de meest populaire Nederlandse atletiekwebsite dat ook in magazine-formaat verschijnt, is vrijdag 13 februari op bezoek geweest bij Running Blind Rotterdam. Toevallig stond de Cooperstest op het programma staan, dus poseermomentjes genoeg!.

Lees hieronder de impressie van Losse Veter journalist en fotograaf Rob Weeda.

Eric met Ceel, Rick met Ernst en Dick Sen. met Dick Jun. bezig aan de Coopertest

Clubheld Annemiek Verbeek

Den Haag  

Running Blind Den Haag draagt Annemiek Verbeek voor als clubheld voor de verkiezing van het Algemeen Dagblad.
Het gehele artikel is te vinden in het AD Haagsche Courant van 2 maart 2015. Hieronder wordt het artikel van Klaas-Jan Droppert over Annemiek integraal weergegeven.

Annemiek Verbeek: „Er is één gouden regel: voorkom dat een blinde loper valt, want anders is zijn zelfvertrouwen meteen diep aangetast.

AVR doneert aan Den Haag

Den Haag    5  

Werknemers van AVR mogen lokale goede doelen opgeven en daaruit wordt één keer per maand één doel uitgekozen door de ondernemingsraad. De pot waaruit de schenkingen gedaan worden, wordt gevuld met de opbrengsten van Perfect Days. Een Perfect Day bij AVR staat voor een zorgeloze werkdag waarop alles goed verloopt, geen ongelukken, incidenten of overschrijding van emissies.

Rita neemt cheque in ontvangst van Gidus Wooning

Naar boven