Je bent hier:

Running Blind Leiden

Leiden  

Hardlopen voor mensen met een visuele beperking kan nu ook in Leiden. Hier traint Running Blind onder de vlag van de Leiden Road Runners Club!

Loopgroep_Leiden_fotografie_Bureau_JP
Fotografie Bureau JP

Leiden Road Runners Club

Het initiatief komt van de Leiden Marathon en geschiedt in navolging van veel succesvolle afdelingen in Nederland en in samenwerking met de Oogvereniging Nederland. Running Blind liep voor het eerst in 2007 vanuit het Oogziekenhuis in Rotterdam en heeft zich daarna flink uitgebreid.

Blinden en slechtzienden worden uitgedaagd om uit hun zetel te komen en zich bij Running Blind aan te sluiten. Hun handicap is immers geen reden om niet te sporten. De groep is bestemd voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Ook worden buddy’s gezocht, oftewel hardlopers die de slechtziende sporters willen begeleiden.

De Leiden Road Runners Club adopteert het initiatief en levert de trainers en overige faciliteiten zoals het clubhuis en kleedkamers. Bovendien maakt de LRRC de website toegankelijk voor deze doelgroep.

  

De kick-off was op donderdag 20 november in het clubhuis van de Leiden Road Runners Club aan de Voorschoterweg 8f in Leiden. De eerste bijeenkomst was een combinatie van voorlichting en training.

Voor meer informatie kunt u emailen naar Rik Wouters via leiden@runningblind.nl.

Thuisbasis Leiden Road Runners Club en Running Blind Leiden:
Sportcomplex “De Vliet”,Voorschoterweg 8 f,
2324 NE Leiden.

Trainingstijden

Iedere donderdag van 9:30 tot 10:45 uur.

Start en einde op Sportcomplex 'De Vliet', kantine van de LRRC.

Afdeling Running Blind Leiden

Naar boven