Je bent hier:

Running Blind Leiden

Leiden    8  

In Leiden kunnen visueel beperkte mensen hardlopen bij de Leiden Road Runners Club.

De LRRC is een wegatletiek vereniging met 2 afdelingen, een voor hardlopen en een voor sportief wandelen. In november 2014 is hier de Running Blind afdeling Leiden van start gegaan. Inmiddels hebben 17 visueel beperkten van alle nivo's uit de omgeving van Leiden hun weg naar Running Blind gevonden.

Loopgroep_Leiden_fotografie_Bureau_JP
Fotografie Bureau JP

RB Training

Donderdag: kantine open vanaf 9.00 uur.
                    start training 9.30 uur einde 11.00 uur

Adres:         Sportcomplex de Vliet, Voorschoterweg 8f, 2324NE , Leiden                

Trainers:    Terry van Velthooven en Corrie Lansing. Tom Botermans assistent trainer.

Iedere donderdagochtend is er training. De lopers worden begeleid door een buddy. Veel leden van de LRRC hebben ervaring als buddy. 2 gediplomeerde trainers geven de training en zorgen voor voldoende buddy’s. We beginnen de training altijd met een warming up en loopscholing, gevolgd door een kerntraining (interval) en sluiten af met een cooling down. We trainen in verschillende niveaugroepjes en we gaan regelmatig naar de duinen. Na de training is er altijd tijd voor een bakkie koffie en een praatje.

Doelen

Ieder heeft zijn persoonlijke doel waar hij/zij voor traint. Wil je alleen je conditie verbeteren, je fitter voelen of een keer 5km of 10 km lopen? We doen regelmatig mee met diverse loopjes of leuke evenementen door het hele land. Denk aan de Leiden Marathon, de Zevenheuvelenloop, trimloopjes, de Ladies Run, het Z&Z circuit, Rotterdam minimarathon of estafette, de 20 van Alphen, de 15 km van Wassenaar, Groene Hardloop.  etc.

Clubtrainingen LRRC

Naast de wekelijkse RB training op donderdag kunnen slechtziende lopers ook op andere dagen met de reguliere clubtrainingen meedoen. En naast de trainingen zijn er voldoende andere activiteiten om aan deel te nemen zoals de jaarlijkse barbecue, een gezellig sportweekend, diverse trimloopjes, kaartavonden, popquiz. Tevens organiseert de club jaarlijks een diner om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Meer info over de Leiden Road Runners Club: www.lrrc.nl

Buddy's

Wij zoeken nog buddy's om onze poule uit te breiden. Lijkt het jou leuk om een ander te begeleiden? Stuur hiervoor een mailtje naar: leiden@runningblind.nl. Kijk ook eens bij de tips (link)

Meer info over Running Blind Leiden bij Rik Wouters: leiden@runningblind.nl

Afdeling Running Blind Leiden

Naar boven