Je bent hier:

Verslag van het bestuur 2016

Running Blind is door pittige PR vanuit de regiogroepen en intensieve onderlinge communicatie inmiddels een bekend fenomeen in Nederland geworden. Met een groep RB’ers deelnemen aan georganiseerde lopen in het hele land, televisie-uitzendingen en via social media is onze bekendheid weer groter geworden. Onze goed zichtbare kleding is en blijft daarbij een uitstekende blikvanger!

Voorjaar 2016 nam Johan Roeffen het stokje over van penningmeester Rick Brouwer. Johan Roeffen, slechtziend, woont in Almere en werkt als servicemedewerker bij Aegon in Den Haag. Johan is een fanatiek hardloper en handballiefhebber.

Het bestuur van de Stichting laat zich adviseren door de leden van de Raad van Advies. Deze overleggen leidden tot acties en voorstellen voor o.a. de viering van het jubileum, de ANBI aanvraag en deelname van buddy’s bij loopevenementen. Vast agendapunt tijdens het voorjaarsoverleg is de jaarrekening, gepresenteerd na goedkeuring door de kascommissie van Running Blind. Wim Span, lid RvA, is lid van deze kascommissie. 

“Zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen” kenmerkend voor de stijl van Running Blind, heeft ons in 2016 weer dichter bij onze ambities gebracht. In vogelvlucht de 4 pijlers van Running Blind Verovert Nederland (2014 – 2018) en de resultaten in 2016.

Certificering en uitrol van de huidige trainingsaanpak en begeleiding

Er zijn 10 instructiefilmpjes geproduceerd. Buddy’s en lopers uit verschillende regiogroepen laten de kneepjes van het buddyschap  zien en  het grote belang van goede onderlinge communicatie. De filmpjes laten dit zien van eerste kennismaking tot het samen lopen van een druk bezochte prestatieloop. De filmpjes zijn via social media en via de site van Running Blind beschikbaar voor iedere slechtziende of blinde loper en buddy, die veilig in de eigen omgeving willen (leren) hardlopen.

De module voor trainers is op basis van evaluatie verbeterd. Na peiling van de vraag, zal de training in 2017 herhaald worden met focus op het opleiden van trainers van de nieuwe afdelingen.

De uitrol

Running Blind telde eind 2016 negen regiogroepen: Alkmaar, Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Noord-Limburg, Rotterdam, Utrecht. Terwijl Apeldoorn bleef werken aan het bestendigen van Running Blind Apeldoorn. Deze afdeling is verbonden aan het Loo Erf (Visio). Een wisselende bezetting van revaliderende deelnemers vraagt een heel andere organisatie dan in andere plaatsen. We rekenen er op in het Jubileumjaar 2017 onze doelstelling van minimaal 10 afdelingen/regiogroepen  te halen.

Verbreding Running Blind met Nordic Walking

De ingezette beweging heeft in Rotterdam geleid tot een goed bezochte training door een vaste groep van sportieve, enthousiaste Nordic Walkers/wandelaars. Zij zijn, elke vrijdagochtend, met een gecertificeerde trainer, bij de Kralingse plas te vinden. De groep bestaat uit 12 walkers en 10 buddy’s. De opgedane ervaring wordt gedeeld met andere afdelingen en regiogroepen, om daar een basis voor verbreding te leggen. Resultaat is enthousiasme in Tiel, na een goed bezochte clinic gegeven door de Nordic Walking trainer van Rotterdam. Het bestuur van RB Den Haag heeft daarnaast initiatief genomen om in 2017 te beginnen met Nordic Walking en RB Amsterdam heeft de wens geuit om met een clinic deze tak van sport ook in Amsterdam op de kaart te zetten.

De naamsbekendheid van Stichting Running Blind vergroten en PR gericht inzetten op het bereiken van nieuwe doelgroepen, sponsoren en donateurs

Onze kleding, zo belangrijk voor de zichtbaarheid en ons imago, zorgt er voor dat we in den lande ‘gezien worden’. In 2016 is extra aandacht besteed aan de aanschaf van zichtbare en duurzame Running Blind kleding. Door de aanhoudende vraag is het assortiment uitgebreid met shirts met lange mouwen en singlets en de eerste kindermaten van de Running Blind shirts worden met trots gedragen! Opmerkelijk: Deze kleding  is op aandringen vanuit  verschillende afdelingen aangeschaft. De betrokkenheid bij het imago van Running Blind neemt nog steeds toe. Ook de andere pr- artikelen  vinden  nog gretig aftrek zoals de Running Blind sporttas/rugzak en een Running Blind handdoek. Om ook in de eigen regio de PR voor Running Blind een impuls te geven, is een beachflag ontworpen, die voor alle afdelingen beschikbaar is. 

In 2016 heeft stichting Running Blind het CBF certificaat verkregen. Goed om op onze site te laten zien dat we ook onze ‘formele’ zaakjes voor elkaar hebben. 

Deelname aan de Amsterdamse en de Rotterdamse marathon is inmiddels een goede traditie. Door de deelname aan de Omloop van Empel maken we kennis met de daadkracht van RB Den Bosch! Een goed georganiseerde loop met veel aandacht voor Running Blind. Afdeling Rotterdam startte de voorbereidingen voor deelname aan de Roparun 2017, met deelnemers vanuit van meerder regiogroepen. Dit bezorgt Running Blind veel aandacht van de media. 

Mooi om het “RB gevoel” vanuit alle afdelingen te ervaren. Het afdeling Utrecht dat dit jaar zorgde voor een gezellige en sportieve landelijke Running Blind dag. Ook de Nordic Walkers deden weer mee en werden luidruchtig bij de finish  verwelkomd door de hardlopers. Een bijzondere editie van de landelijke Running Blind 2016 dag. In 2017 wordt de jaarlijkse Running Blind dag eenmalig overgeslagen in verband met het feestelijk weekend om het 10 jarig jubileum te vieren op 7 en 8 oktober. Meer dan 150 deelnemers doen dan mee aan een gevarieerd programma in Papendal.

Voorzitter Running Blind

Naar boven