Je bent hier:

Over ons

Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy's en het oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers.

Running Blind bleek al snel succesvol en werd langzaam maar zeker groter. Ook de bekendheid buiten de doelgroep groeide en dat zorgde ervoor dat we genomineerd werden voor de Samen Sociaal-prijs van de provincie Zuid Holland.

Sport Awards Rotterdam

Doordat Running Blind met twee teams van blinden en slechtzienden mee deed aan de Rotterdam Marathon estafette, werden we in 2009 genomineerd voor de Rotterdam Sportawards voor sportverenigingen voor mensen met een beperking. Tot onze grote trots wonnen wij de award

Lustrum

In 2012 vierden we ons eerste lustrum en om daar niet zo maar aan voorbij te gaan, hadden we het eerste open-kampioenschap van Nederland voor blinden en slechtzienden op de 5 en 10 km. Dit open-kampioenschap werd georganiseerd in samenwerking met PAC en werd een groot succes.

Appeltjes van Oranje

Een bijzondere mijlpaal werd in 2014 bereikt door de nominatie voor Appeltjes van Oranje 2014 en het bereiken van de finale. De nominatie werd door het Oranjefonds beloond met een cheque en de ontvangst op paleis Noordeinde door het koninklijk paar.

Running Blind verovert Nederland

Startte Running Blind in 2007 in de regio Rotterdam, in 2012 werd de eerste regio buiten Rotterdam opgericht, namelijk in Den Haag. Deze eerste regionale uitbreiding kreeg al snel vervolg. Op 23 maart 2013 ging Running Blind Regio Utrecht van start en 11 juni vond de eerste training van Running Blind Amsterdam plaats. Daarna ging het hard. Alle regio afdelingen hebben een plek gekregen om zich te presenteren op de webiste. Klik hier om te zien hoeveel afdelingen er ondertussen zijn.

Door gezamenlijke inspanningen van Running Blind en het Visio revalidatiecentrum 't Loo Erf in Aperdoorn, is per september 2014 hardlopen onder begeleiding van een buddy opgenomen in het reguliere bewegingsonderwijs.

Landelijke organisatie

Door de gestage groei en uitbreiding werd het noodzakelijk de organisatie hier op af te stemmen. Was Running Blind van oorsprong een lokale Rotterdamse stichting, in 2013 zijn de statuten aangepast en is Stichting Running Blind een landelijk stichting met een stichtingsbestuur. De lokale groepen hebben hun eigen bestuur en de relatie tussen de landelijke stichting is vastgelegd in een huishuidelijk regelement.

Voorzitter Running Blind

Naar boven