Je bent hier:

Running Blindlopers als Roparunteam in 2017 van Hamburg naar Rotterdam

NIET ZOMAAR EEN ROPARUN TEAM
In het Pinksterweekend van 3 juni 2017 doet Running Blind voor het eerst mee aan de Roparun met een eigen team: Roparunteam 130

fotografie_Rudy_Driesen_500WATT
John Stoop en buddy Ceel van Rhee tijdens de Rotterdam Marathon nu op weg naar een nieuwe uitdaging! Foto van Rudy Driesen 500WATT

Acht hardlopers met een visuele beperking lopen met hun buddy’s in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam, voor het goede doel. In 10 etappes van in totaal 560 kilometer, hopen zij op maandag 5 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

John’s droom

Hardloper John Stoop is jaren geleden bijna volledig blind geworden door trombose in zijn ogen. Door zijn ziekte verandert zijn leven drastisch. Er volgt een heftige periode van boosheid en verdriet. Hij kan niet meer werken en begint met drinken. Wanneer hij beseft dat hij zijn gezin dreigt te verliezen, zet hij de knop om en besluit weer te gaan hardlopen. John kan daardoor zijn hoofd leegmaken en zijn leven krijgt weer perspectief. John Stoop is een van de oprichters van Running Blind Nederland – hardlopen en nordic walking voor iedereen met een visuele beperking. Op dit moment zijn er 9 regionale afdelingen in Nederland. Na zijn eigen eerste Roparun in 2012 droomt John ervan om ooit de Roparun te lopen met een team van hardlopers met een visuele beperking. Tien jaar na de oprichting van Running Blind wordt zijn droom werkelijkheid.

In 2017 doet Running Blind mee aan de Roparun met een heus eigen team. Met deze bijzondere hardloopprestatie willen zij, ondanks hun beperking, samen geld ophalen voor mensen met kanker, onder het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

Meer informatie over het hele team van 37 personen op www.roparunningblind.nl

Naar boven