Je bent hier:

Paralympische Talentdag 5 oktober 2013

Utrecht  

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2016 of later? Heb je sportervaring? Heb je een visuele handicap? Ben je tussen de 10 en 35 jaar? Dan is de Paralympische Talentdag iets voor jou!

3387_NOCNSF_flyer_para_talentdag_LR_Pagina_1
Flyer Paralympische Talentdag 5 oktober 2013

Op vrijdag 5 oktober 2013 wordt op Papendal voor de vijfde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.
NOC*NSF en de sportbonden bieden echte toppers de kans om meteen in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware handicap denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen.  Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw handicap kunt doen via de sportwijzer

Wil jij deelnemen aan de Paralympische Talentdag? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en houdt de website in de gaten voor meer details.

De Paralympische Talentdag is een initiatief van sportbonden en NOC*NSF en wordt mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.
 

Naar boven