Je bent hier:

Marathon Rotterdam ook een uitdaging als je een beperking hebt

Meedoen is winnen is het motto van ruim 120 lopers van MEE, Running Blind en Pameijer.

Allemaal mensen met als passie hardlopen, met en zonder beperking, die zondag 10 april aan de start staan.

Detail-finish-Running-Blind
Finishbeeld van de marathon in 2013

Meedoen is winnen 

 

Zo heeft Running Blind 32 lopers waarvan de helft een visuele beperking heeft die gezamenlijk de marathon in estafette-teams lopen. Elke blinde of slechtziende loper heeft een buddy tijdens de wedstrijd. Gaby uit Den Bosch is doof-blind (syndroom van Usher) en loopt haar eerste wedstrijd mee. Een deel van de Running Blindteams loopt in het shirt van de Dirk Kuijt Foundation om geld op te halen zodat meer kinderen met een beperking ook kunnen gaan sporten (Just Giving). 1 blinde loper met buddy loopt zijn eerste hele marathon. Ook is er een slechtziende loper die zonder buddy loopt, Peter Dijcks uit Rijswijk die zondag 10 april voor de 20ste  keer de Rotterdam Marathon loopt, het wordt zijn 40ste marathon en ook nog eens op zijn 60ste verjaardag.

Het team van Pameijer, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening, bestaat uit een mix van medewerkers en cliënten. Op zaterdag doen twintig lopers mee aan de mini-marathon. Op zondag zijn dat 8 marathonlopers, twee estafetteteams, 1 team voor de duo-marathon en 41 lopers op de kwart marathon. MEE Rotterdam heeft een team voor de estafette en drie lopers voor de kwart marathon.

MEE zet zich al jaren in zodat mensen met een beperking aan alles mee kunnen doen. De afgelopen twintig jaar was er steeds een estafetteteam. Daarnaast was MEE vertegenwoordigd in de organisatie van de marathons voor wheelers en handbikers. MEE zet een team van sportconsulenten in om meer Rotterdammers aan het sporten te krijgen. Hierdoor zijn de afgelopen paar jaar al meer dan 1.000 mensen aan sport gaan doen.

Naar boven