Je bent hier:

Kom in beweging voor het Oogfonds met Fundrunner!

Rotterdam  

Meehelpen om slechtziendheid en blindheid een halt toe te roepen kan vanaf vandaag heel eenvoudig door in beweging te komen met de Fundrunner-app.

RBLandelijkedag
Mede dankzij het Oogfonds kan Running blind visueel beperkten aan het lbewegen krijgen.

Hoe kan je meedoen?

Iedereen met een smartphone kan meedoen, bijvoorbeeld door een eind te joggen, de (geleide)hond uit te laten of een rondje te fietsen. Sponsor IT Innovators zet de kilometers om in donaties voor het Oogfonds.

Hoe werkt het?

Met Fundrunner kan iedereen in beweging komen voor een goed doel. De app zet activiteiten waarmee je buiten kilometers maakt (zoals wandelen, hardlopen en fietsen) om in een donatie. Het enige wat je hoeft te doen is jouw prestatie en een bericht van je sponsor te delen op Facebook of Twitter. Gemiddeld levert dit twee euro op. Een sponsor zoeken is niet nodig, die is al geregeld.

Wat wordt er met de opbrengst gedaan.

Directeur van het Oogfonds, Edith Mulder: “Het Oogfonds ontvangt geen geld van de overheid en is dus volledig afhankelijk van donaties en sponsoren. Ik hoop dan ook dat veel mensen voor ons in actie komen met Fundrunner. Zo draag je bij een zichtbaar betere toekomst voor mensen met een oogziekte en ben je voor jezelf ook nog eens gezond bezig!”

Hoe ga je te werk.

Download de Fundrunner-app in de Apple store of bij Google Play en start de app
Kies een activiteit (wandelen, hardlopen, fietsen, schaatsen, skeeleren, roeien, zeilen, rolstoelsporten of golfen)
Kies als goed doel voor ‘Oogfonds’ en als sponsor ‘IT Innovators’
Start je activiteit en stop deze weer zodra je klaar bent
Na het versturen van het kant-en-klare social media-bericht, gaat het opgehaalde bedrag automatisch naar het Oogfonds

Maandactie.

Deelnemers die in februari minimaal €25 ophalen, maken kans op twee vrijkaarten voor Expeditie Ribbelroute in Nijmegen. Daarnaast mag het Oogfonds vijf keer twee vrijkaarten ter beschikking stellen voor het Van Gogh Museum in Amsterdam!

Over het oogfonds.

Het Oogfonds investeert in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en preventie om de groei van het aantal slechtzienden en blinden in Nederland stoppen. Daarnaast ondersteunt de stichting projecten op het gebied van maatschappelijke toegankelijkheid. Meer info: wwww.oogfonds.nl

PR & Communicatie en Running Blind Rotterdam

Naar boven